Meditacija - intuivni um ni omejen, tako kot racionalni um

Vedenje, ki prebiva v vsakem človeku, dosežemo prek intuicije. S tem, ko se naučimo priti v stik z intuicijo, ji prisluhniti in se po njej ravnati, pridemo v neposreden stik z višjo silo univerzuma in ji omogočimo, da postane naša vodilna sila.

Racionalni um tako kot računalnik obdeluje podatke, ki jih sprejema, in na podlagi teh podatkov oblikuje logične sklepe. Toda racionalni um je končen, obdeluje samo podatke, ki jih sprejme neposredno. Deluje na podlagi neposrednih izkušenj, ki smo jih imeli kdajkoli v življenju.

Za intuitivni um pa vemo, da ima neomejen dostop do informacij, do "skladišča" vsega vedenja in modrosti, do univerzalnega uma. Sposoben je izbrati prav tisto informacijo, ki jo takrat potrebujemo.

Sporočila lahko prihajajo postopoma ali po delih, toda potek dejanj je pravilen in ustrezen.

V mirnem prostoru se udobno namestite, sede ali leže. Zaprite oči in se sprostite. Nekajkrat globoko in počasi zadihajte in hkrati vedno bolj sproščajte svoje telo. Sprostite svoj um, naj vaše misli prosto odplavajo, pri nobeni se ne zadržujte.

Predstavljajte si, da postaja vaš um spokojen, kot mirno jezero.

Sedaj osredotočite svoje zavestno zavedanje globoko v telo, v del svojega želodca ali pa solarnega pleksusa. To naj bo mesto, kjer čutite, da prebivajo vaša "osnovna" čustva. To je fizično mesto, kjer lahko komunicirate z intuicijo.

Predstavljajte si, da tu živi modro bitje. Mogoče si lahko predstavljate, kakšno je to bitje, ali pa imate samo občutek, da prebiva. T bitje je v bistvu del vas, je vaš intuitivni jaz. Z njim se lahko potiho pogovarjate, lahko ga sprašujete ali česa prosite. Nato se sprostite, ne bodite prezahtevni do svojega uma in se odprite odgovorom. Odgovori so lahko besede, čustva ali podobe. So največkrat preprosti, nanašajo se na sedanjost, čutite, da so pravi. Če ne dobite takojšnega odgovora, se ne zadržujte pri tem, odgovor bo prišel pozneje, od znotraj kot ideja oziroma občutek ali odzunaj prek osebe, knjige, dogodka ali česarkoli drugega.

Lahko si rečemo: "Intuicija, povej mi, kaj moram v tem hipu vedeti. Kaj moram v teh okoliščinah storiti?"

Zaupajte svojemu občutku in se ravnajte po njem. Videli boste, da vas vodi do večje odprtosti in moči ter priložnosti, ki se vam bodo začele odpirati. Če se vam kaj ne bo zdelo prav, poprosite za razjasnitev.

Spretnost, da občutimo svojo intuicijo in se po njej tudi ravnamo, zahteva veliko vaje. Z več vaje boste tudi lažje in več zmogli. Dejansko boste lahko z njo v stiku, ji postavljali vprašanja, vedeli boste, da je v tem modrem bitju v vas vir moči in modrosti, ki vas lahko vodi in odgovori na vsa vaša vprašanja. Sčasoma boste bolj dovzetni za to vodstvo in intuitivne občutke, tako, da boste v vsakem položaju vedeli kaj storiti. Vodi vas lahko vedno, ko jo potrebujete.

Na voljo vam bo, ko boste voljni zaupati sebi in notranjemu vedenju.

 

>>>nazaj na "Meditacije"

IMATE VPRAŠANJE? POKLIČITE ZDAJ!

090 41 99 / 090 14 25 90

Cena klica: 2,19€/min