Kakšen je pomen čaker v telesu posameznika in kako jih najenostavneje očistiti?

Pomen čaker v telesu je velik, saj čakre predstavljajo energetski center telesa. Skozi naše telo čakre potiskajo energijo ter so zato zaslužne za človekovo dobro počutje. Človeško telo premore sedem čaker, ki človeškemu telesu pomagajo pri povezovanju z univerzalno, vesoljno energijo, ki jo imenujemo 'ki' oz. 'či' (chi). 'Ki' se pretaka po telesu od spodaj navzgor. Vsaka od sedmih čaker v našem telesu z energijo napaja pomembne organe.

Čakre in njihov pomen

Prva in druga čakra sta povezani z voljo do življenja in odnosom do zemeljskih energij

Prva čakra, ki jo imenujemo tudi glavna, osnovna oz. korenska čakra, predstavlja temelj volje do življenja. Nahaja se na začetku hrbtenice tik ob trtici. Energija, ki jo omenjena čakra usmerja je povezana z voljo do življenja, samozavestjo in ozemljitvijo. V primeru blokade na področju prve čakre se to kaže v primeru anemije, artritisa, hemoroidov, slabe cirkulacije, pomanjkanju samozavesti, volje in energije, psihični in fizični utrujenosti, pretirani skromnosti, plahosti in brezvoljnosti. V tem primeru navedenih simptomov, se je priporočljivo odeti v oblačila rdečih barv in uživati hrano, ki je rdeče barve.
Druga čakra leži tik nad genitalijami in je povezana s spolnimi žlezami. V drugi čakri so shranjeni prvi vtisi in prve miselne podobe ter vzorci. Omenjena čakra pa vpliva tudi na ustvarjanje in učenje. Druga čakra prikazuje naš odnos do zemeljskih energij, pa tudi do našega telesa in doživljanja spolnosti. Blokada druge čakre se kaže kot težave s plodnostjo, spolne težave in spolne bolezni, boleče in neredne menstruacije, težave s prostato, bolečine v križu ali kolkih, razdražljivost, alergije, pomanjkanje ustvarjalnosti in domišljije, težave z učenjem in pomnjenjem, raztresenost, brezvoljnost in malodušje.

Blokada tretje čakre izraža različne strahove, četrta čakra pa vpliva na življenjsko moč

Tretja čakra leži v solarnem pleksusu in je tesno povezana s trebušno slinavko, ki v telesu uravnava raven sladkorja, povezana pa je tudi z jetri in predstavlja mesto, kjer asimiliramo energijo, ki se pretaka skozi telo. Barva tretje čakre je sončno rumena, kamni pa sledeči: citrin, tigrovo oko, rumeni kalcit, jantar, topaz, in naslednje jedi (rumene barve): buče, krompir, banane, limone, ananas, grenivke, hruške, semena. Blokada tretje čakre se kaže kot težave z jetri, težave s prebavo in s presnovo, pa tudi kot alkoholizem, stanja strahu in tesnobe, občutek krivde in manjvrednosti, manipuliranje, upravljanje in kontrola, egoizem in strah pred konkurenco.
Četrta oz. srčna čakra leži za prsnico oz. grodnico in je na fizični ravni povezana s priželjcem, ki je pomemben dejavnik imunskega sistema. Četrta čakra močno vpliva na življenjsko moč. Gre za izjemno pomembno čakro, ki služi kot prevodnik med ostalimi čakrami v telesu. Blokada se izraža v pretiranem čustvovanju, hitri spremembi razpoloženja, pretirani občutljivosti, pa tudi težavah s srcem in krvnim obtokom. Četrti čakri ustrezata zelena in rožnata barva.

Čiščenje čaker v telesu

Peta čakra vpliva na voljo, šesta predstavlja centralni del duše, sedma pa kanalizira energijo iz vesolja

Peta oz. grelna čakra se nahaja v spodnjem delu vratu in uravnava presnovo. Peta čakra močno vpliva na voljo in odločnost, pa tudi na ustvarjalnost. Ob blokadi pete čakre se izrazi trema, vznemirjenost, vročina, vnetja, ponavljajoče se angine, težave s ščitnico, golša, rak na grlu. Peti čakri ustreza modra barva, hrana v teh odtenkih (slive, črno grozdje, borovnice, ribez...) in kamni: turkiz, lapis lazuli, sodalit, modri kremen, apatit, kalcedon ter azurit.
Šesta čakra se nahaja sredi čela in se zato imenuje tretje oko. Povezana je s hipofizo hkrati pa uravnava tudi delovanje drugih žlez z notranjim izločanjem. Šesta čakra predstavlja centralo duše v budnem stanju in vpliva na način mišljenja, na intuicijo ter videnje. Njena blokada se izrazi tako, da se pri posamezniku pojavijo težave s sinusi in ponavljajoči se nahodi, glavoboli in migrene, težave z očmi, očesno mreno. Ustreza ji indigo barva ter kamni: sugelit, ametist, modri fluorit, smaragd.
Zadnja sedma čakra se imenuje tudi kronska čakra in se nahaja na vrhu glave malo nad temenom. Tu kanaliziramo energijo iz vesolja in prehajamo v stik s svojim višjim jazom. Predstavlja povezavo z vsem, kar je onstran omejene zavesti telesa in nam omogoča, da se izražamo na višjih duhovnih nivojih. Njena barva je vijolična in lila, kamni pa vsi, ki se priporočajo za dvig zavesti, stik z notranjim jazom in za čiščenje mentalnega telesa.

Odpiranje čaker blagodejno vpliva na posameznikovo počutje

Kadar se na določeni čakri pojavi blokada je priporočljivo čiščenje čaker. Čiščenje čaker je sestoji iz dveh korakov:

  • čiščenja oz. odpiranja čaker (opuščanje negativnih miselnih vzorcev in rezanje eteričnih vezi iz naših čaker)  
  • uravnoteženja (večanje posameznih čaker, dokler ne postanejo vse enako velike).


Za čiščenje čaker se velikokrat priporoča jutranja meditacija. S čiščenjem čaker dosežemo boljše mentalno počutje, izboljša pa se tudi fizično počutje. Z jutranjo meditacijo bomo okrepili duha v sebi, dan pa bo zato lažji, mirnejši in predvsem manj stresen.

IMATE VPRAŠANJE? POKLIČITE ZDAJ!

090 41 99 / 090 14 25 90

Cena klica: 2,19€/min