Veževanje-pogled v kavno usedlino

 

         

 

Pogled v kavno usedlino in razlaga posameznih simbolov izhaja še iz stare Kine. Že pred davnim časom so Kinezi brali usodo iz skodelice,ampak ne iz kave temveč iz čaja. Na evropskih tleh so posebno pozornost gledanju v skodelico prakticirali Rimljani in tudi v Italiji se je ta tradicija ohranila še do danes.

V novi dobi je kava eden od vsakdanjih napitkov in zamenjuje čaj,zato se zdaj skoraj v vseh delih sveta »šloga«iz kave. Da bi čim bolj natančno razložili simbole iz kavne usedline potrebujete:

-močno intuicijo

-razumevanje simbolov

-in dobro oko.

*Skodelico vedno držimo v desni roki,kadar pijemo iz nje kavo. Priporočljivo je,da je notranjost skodelice bele barve. Kavo spijemo v treh ali sedmih požirkih. Ko jo popijete je ne obračajte zaradi tega,da bi se razlila vsebina,ki je ostala na dnu skodelice,temveč je potreben samo enkraten zasuk z desne strani proti levi,potem jo obrnemo na krožnik. Nekaj časa pustimo,da se odvečna tekočina izcedi.

*Nikar skodelice ne sušimo,tako,da bi pritiskali na vpijajočo podlago,saj s tem izničimo nastajanje simbolov, figur in obrisov na zgornjem robu skodelice,ki so zelo pomembni za razlago.

*Bralec simbolov skodelico drži tako,da je ročaj na njegovi desni strani.

OPIS SKODELICE

Del okoli ročaja in leva stran skodelice predstavlja osebo,kateri se »šloga« iz kavne usedline. Leva stran od ročaja do polovice skodelice je sedanjost,druga četrtina od ročaja je bližnja prihodnost,desna stran od ročaja je ljubezenski partner,mož ali žena.

Zgornji del skodelice je sedanjost in bližnja prihodnost,bolj proti dnu skodelice dalnja prihodnost. Samo dno skodelice predstavlja srečne dogodke.

NEKAJ KARAKTERISTIK  VSEBINE SKODELICE

*če so v  skodelici majhne in zelo jasne figure,je to znak,da je oseba kateri se »šloga« natančna, samozavestna in močna. Ta oseba točno ve,kaj hoče,saj je vsak njen korak načrtovan.

*simboli,ki se nahajajo blizu ročaja predstavljajo dogajanje v domu osebe,kateri se »šloga«. Nekateri bralci usode razlagajo ,da so figure,ki se nahajajo levo od ročaja bližnja preteklost,ki se je dogajala v domu,a figure na desni strani ročaja naznanjajo bližnjo prihodnost dogodkov v domu.

*nikoli se ne sme zanemarjati veličino simbolov ali figur,zato je potrebno velikim in jasnim figuram nameniti večjo moč in pomen,manjšim pa manjši pomen.

*kadar je dno skodelice svetlorjave barve ali prozorno,je to znak,da je oseba zelo nemirna in nezadovoljna. Če gledamo iz psihološkega vidika je oseba zelo ranljiva in negativna.

*kadar je dno skodelice temnorjave barve in neprozorno govorimo o osebi,ki je zelo samozavestna in odločna.

*zelo pomembno je,da se naučimo povezovati simbole,kar nam bo vzelo nekaj časa,vendar šola dela mojstra,zato ne obupajte na samem začetku.

SIMBOLI

angel: dobre novice,avtomobil: velika sreča,balon: kratkotrajne skrbi, bolničar: bolezen,odhod v bolnico,bor: pomemben dobodek v zimskem času,boben:škandal najverjetneje v službi,ni pravi čas za nove začetke,cvetje: izpolnjene želje,cerkev: nepričakovan denar, čajnik:srečanje s prijatelji,druženje,čevelj:sprememba na boljše,potovanje ali prihod nekoga,črka A: rojstvo,nov začetek,črta(debela in jasna): napredek,uspeh,potovanje,(tanka in prekinjena)razočaranje,daljnogled: neiskrenost,skrivanje resnice,dežnik odprt:hrepenite po zaščiti,(zaprt)nimate zaščite,drevo: sprememba na bolje,džip: velik uspeh v poslu,džoker:špekulacije,grablje: prava poteza,golob:izboljšanje po celoletnem žrtvovanju,zelo pomembne novice,gondola: potovanje,romanca,gos: našli boste dobrorešitev,gramofon:zadovoljstvo,hiša: varnost,sigurnost,hruška:finančni uspeh,igrača:razočaranje,inicialke:oseba,ki jo poznate-trikotik,jabolko:poslovni uspeh,jajce:napredek,veliki uspeh,jahač: hitre novice,jelka:želja se vam izpolne,poslovni uspeh,kamenje;težave,ključavnica(odprta)presenečenje,(zaprta)skrbi,kamela: hitre lepe novice,kapa: prihajajo skrbi,bodite pozorni,kenguru:mir in sreča v domu,kit:poslovni uspeh,klasje:nepričakovane dobre novice,klovn:zabava,srečanje s prijatelji,kjer so možni konflikti,ključ: rešitev problema,odpirajo se nove možnosti,konj:strastne ljubezenske novice,romantično razmerje,kočija:razočaranje,knjiga odprta:čaka vas dober posel,ki ga boste uspešno opravili,(zaprta) težave pri šolanju,negativne ocene,kralj:neverjetna moč,uspeh,krila:sporočilo,krokodil:nesreča,hladen odnos,krog:uspeh,poroka,sreča,(prekinjen)razočaranje,če je blizu ročaja,kukavica:slava,uspeh,labod:gladko napredovanje,leopard:novice iz druge države ali mesta,lisica:sovražnik,maska:prevara,miš:storjena škoda,most:obstaja težava,ki je lahko rešljiva,motika:naporen posel,ki prinese uspeh,mreža:pazite se,da ne padete v zanko,noht:prevara,nezadovoljstvo,neuspeh,nož:konec veze,sodišče,note:velika sreča,oko:prihajajoče težave,bodite pozorni,orel:velika sprememba na boljše,oseba:(blizu ročaja) obisk, (jasna figura) črnolasa oseba,(nejasna figura)svetlolasa oseba,paket:presenečenje,palma:uspeh,sreča v ljubezni,ogrlica:prekinjena sreča,konec zveze,pajek:kaže sedanjost,denar prihaja,podgana:izdaja,velika škoda,policist:skrit sovražnik,prstan(na dnu)poroka, (v sredini)nekdo vam bo ponudil skupni posel,(dva prstana)vaši načrti se ne bodo uresničili,ptica:lepe novice,profil:novi prijatelj,rak:sovražnik,sedem zvezd; žalost,sidro: (zgornji rob)uspeh v vezi ali romantično razmerje,( v sredini)uspešno potovanje,(na dnu)javno priznanje, šotor: potovanje,teleskop: avantura,vulkan: vaše emcije so izven kontrole,volk: ljubosumje,sebičnost,zebra:nestabilno življenje…

                         

                                                  

 

                                   

 

 

 

IMATE VPRAŠANJE? POKLIČITE ZDAJ!

090 41 99 / 090 14 25 90

Cena klica: 2,19€/min