Vedeževanje iz kart in njihovi simboli

V sebi vemo veliko več, kot smo si kdaj koli upali in kot se običajno zavedamo. Večina nas le sluti o vsem, kar v sebi še skrivamo: osebne zmožnosti in še neuresničene pozitivne lastnosti, naše točke moči in slabosti ter številne strahove. In ravno pri tem ozaveščanju postanejo pomembni simboli. Simboli na kartah namreč prevzamejo vlogo ogledala, tako da pokažejo, kaj se nahaja v našem nezavednem. In ker imajo te vsebine tako močan vpliv na naša življenja, postanejo tovrstne informacije zelo cenjene.

Karte tarot lahko uporabljate kot igro, lahko pa jih uporabljate tudi kot odlično orodje za osebno rast in razvoj.

Vedeževanje iz tarot kart

Izvor kart za vedeževanje je neodkrit

Karte tarot so že zelo stara praksa prerokovanja prihodnosti, vendar pa nam je njihov izvor še vedno skrivnost. Zgodovinarji in strokovnjaki se strinjajo glede prvih igralnih kart. Te naj bi prišle iz Kitajske in Koreje, saj najstarejše najdbe segajo do 11. stoletja. Igre s kartami se prvikrat omenjajo v poročilih med leti 1377 do 1379, proti koncu 15. stoletja pa so bile igralne karte v Evropi že zelo razširjene. Izvor kart za tarot je dejansko neznan. Nekateri so mnenja, da ima tarot svoje korenine v izginulih egipčanskih knjižnicah, drugi ga povezujejo s kabalo in indijsko mistiko. 

Zgradba prerokovanih kart in razlaga velike arkane

Tarot kupček za vedeževanje iz kart je zgrajen iz 78 kart. Deli se v malo in veliko arkano. Veliko arkano sestavlja 22 kart, ki predstavljajo vplive, ki jih ne gre spremeniti. Začne se s karto norec, ki pade v prepad in se med potovanjem navzdol spreminja v vedno pametnejšo osebnost. Malo arkano pa sestavlja 56 kart. Delijo se v štiri skupine: palice, kelihe (peharje), meče in novce (zvezde). Vsaka skupina se deli v štirinajst kart: ase, dvojke, trojke, štirice, petice, šestice, sedmice, osmice, devetice, desetice, paže (princese), viteze (prince), kraljice in kralje. Vsaka karta ima svoj pomen.

Najbolj zanesljiva postavitev je keltski križ. Vendar pa obstaja nešteto različnih postavitev (otvoritev) za razbiranje.

Postavitev keltskega križa in pomen posamične karte je takšen:

Karta 1: Vi

Karta 2: Konflikt

Karta 3: Izvor situacije

Karta 4: Vplivi iz preteklosti

Karta 5: Bližnja prihodnost

Karta 6: Konec, ki si ga najbolj želite

Karta 7: Samopodoba v situaciji

Karta 8: Vplivi iz okolja

Karta 9: Upanja in strahovi

Karta 10: Konec, če se nič ne spremeni

Igramo torej deset kart naenkrat, ki jih razporedimo po enem od različnih postavitev. Nato odpiramo karte eno za drugo in beremo razlage, ki so naveden ob kartah. Spodaj boste našli tudi nekaj razloženih pomenov kart velike arkane, torej kart s slikami.

Pri vedeževanju iz kart odpiramo karte po navodilih postavitve. Vrstni red odpiranja je ključnega pomena.

Pomen nekaterih kart   

Norec: predstavlja originalni, občutljivi, nenadni impulz ali vpliv, ki prihaja iz vam popolnoma neznane smeri. Takšni impulzi so lahko pravilni, če jih znate pravilno sprejeti. Če je karta obrnjena, lahko pomeni norost, čudaštvo, tudi blodnjo. Možnost prekinitve poslovnih dogovorov.

Čarovnik: pri prerokovanju lahko karto interpretirate kot označevalca inteligence, moči uma in originalnosti pri osebi, ki sprašuje. Čarovnik napoveduje obdobje, ko se lahko brez strahu spustite v nove akcije. Uspeh na poslovnem področju, še posebej intelektualnem. Če je karta obrnjena, prinaša manjša razočaranja v poslovnem svetu.

Velika svečenica: to je karta izredne skladnosti. Pripoveduje o složnosti, ki vlada na področju medčloveških odnosov, v ljubezenskih in poslovnih razmerjih. Obljublja varnost. Če je karta obrnjena, opozarja na pretirano samovoljo in neposlušnost, v ljubezenskem odnosu ali zakonu lahko odkriva možnost prevare.

Cesarica: vsestranska naklonjenost usode. Nepričakovan priliv denarja, dedovanje nepremičnin. Na telesni ravni rast in plodnost (nosečnost in porod), na duhovni pa velika ustvarjalna moč, še posebej na področju umetnosti. Če je karta obrnjena, kaže na verjetnost slabega poslovnega obdobja. Prinaša ljubosumnost, posesivnost in pohlepnost. Polna je iluzij in pripravljena je na izdajo.

Cesar: cesar ponuja možnost ugodnih sprememb, verjetnost večje spremembe na poslovnem področju. Če je karta obrnjena, označuje nesposobnost obvladovanja trenutnih okoliščin, odvisnost od tujega mišljenja in sugestij. Predvideva pomanjkanje koncentracije.

Svečenik: Svari, da se prilagodite trenutnim razmeram in opustite nagnjenost k pretiranemu razmišljanju. Veliki svečenik je zelo pozitivna karta, ki spraševalcu govori o srečnih okoliščinah in pomoči neke druge osebe pri reševanju težav. Če je karta obrnjena, obstaja možnost, da je oseba preveč podvržena religioznemu misticizmu. Možna je pretirana občutljivost živčnega sistema.

Razlaga vedeževanje iz kart

Pomen obrnjenih kart

Kartam, ki so med postavljanjem obrnjene na glavo, nekateri ne dopisujejo nobenega pomena in karto kar obrnejo prav. Drugi pa karto še dodatno in natančneje obrazložijo. Nekateri imajo poseben pomen za določeno karto, a največ ljudi kartam da ravno obraten pomen.

Prerokovanje iz kart je lahko izjemno dobro orodje za osebno rast, saj nikoli ne vemo, koliko potencialna se skriva v našem nezavednem. Seveda pa je dobro imeti pri roki detajlno in natančno razlago kart ter kanček usode.

IMATE VPRAŠANJE? POKLIČITE ZDAJ!

090 41 99 / 090 14 25 90

Cena klica: 2,19€/min